Huidverzorging is belangrijk om de huid in goede conditie te houden en veroudering van de gezichtshuid af te remmen. Zonder verzorging droogt de huid gemakkelijk uit. Bovendien neemt de hoeveelheid collageen met de jaren af, waardoor de elasticiteit vermindert. Serums en diverse andere producten die op de huid zijn afgestemd, kunnen hierbij helpen; zeker in combinatie met de juiste behandeling.

De trend is aan het veranderen van anti-aging (tegen oud worden) naar flat aging (minder snel oud worden). Er goed uitzien voor je leeftijd is belangrijker dan er ‘jong’ uitzien.

Huidverbetering gaat verder dan deze cosmetische handelingen. We helpen de huid te herstellen. De huid wordt aan het werk gezet om effectieve werkstoffen op te nemen, om zichzelf te vernieuwen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Natuurlijk kan ook de tussenkomst van een cosmetisch arts zorgen voor een gladdere huid, maar die gladheid is niet blijvend. Geleidelijke, therapeutische huidverbetering is niet agressief, maar wel effectief. En het heeft een langdurig effect.

Huidverbetering richt zich op de diepere huidlagen. De eerste twee lagen bestaan uit dode huidcellen. Bij het verbeteren van de lagen daaronder maak ik (naast huidverzorging met de juiste crèmes, voorzien van de juiste werkzame stoffen) gebruik van diverse therapieën en technieken. Voorbeelden daarvan zijn bindweefselmassage, intensieve peeling, microdermabrasie en het gebruik van bijvoorbeeld ultrasone apparatuur.